Τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Η γέννηση ενός μωρού είναι η πιο υπέροχη, η πιο συναρπαστική, αλλά και η πιο αγχωτική εμπειρία της ζωής σας. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά, σας βομβαρδίζουν με συμβουλές για τα πάντα.

Κάτι, που όμως κανείς δεν αναφέρει, είναι η τριχόπτωση μετά τον τοκετό.Η γέννηση του μωρού επηρεάζει και τα μαλλιά, τα οποία αρχίζουν να πέφτουν.

 

Τι προκαλεί την τριχόπτωση μετά τον τοκετό;

 

Η ξαφνική απώλεια των μαλλιών μπορεί να συμβεί στις νέες μητέρες, 3 με 6 μήνες μετά την γέννηση του μωρού. Όλοι χάνουμε κάποιες τρίχες κατά καιρούς, που περνάνε απαρατήρητες, αλλά μετά την γέννηση του μωρού οι νέες μητέρες θα παρατηρήσουν ότι τα μαλλιά πέφτουν σε τούφες, κάτι που τους προκαλεί, όχι αδικαιολόγητα, τρόμο. Θα σας βοηθούσε αν καταλαβαίνατε γιατί συμβαίνει αυτό.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες δουλεύουν εντατικά. Τα οιστρογόνα, ειδικά, παράγονται σε μεγάλες ποσότητες για να βοηθήσουν το σώμα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εγκυμοσύνης και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του μωρού. Επηρεάζεται, επίσης, και η κυκλοφορία του αίματος, γι’ αυτό παρατηρείται αλλαγές, όπως ένα πλούσιο σε μαλλιά κεφάλι.

Μόλις γεννήσετε η παραγωγή των οιστρογόνων πέφτει κατακόρυφα για λίγο, οπότε παρατηρείτε, ξαφνικά, να εξαφανίζονται τα μαλλιά σας, επειδή οι θύλακες μπαίνουν στο στάδιο της στάσης.

 

Μην ανησυχείτε, θα ξαναμεγαλώσουν

 

Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό, γενικά, παρατηρείται, 4-6 μήνες μετά την γέννηση του μωρού. Το κακό είναι ότι μπορεί να συνεχιστεί για πολλές εβδομάδες και κάποιες μητέρες αναφέρουν ότι το πρόβλημα της τριχόπτωσης συνεχίστηκε για ένα χρόνο.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που υποστηρίζουν ότι σταματούν την τριχόπτωση μετά τον τοκετό, όμως έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά. Η διακύμανση των ορμονών προκαλεί την τριχόπτωση και κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει αυτό το φυσικό και αναπόφευκτο γεγονός.

 

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε σωστά και κοιμάστε καλά, όποτε μπορείτε. Τα καλά νέα είναι, ότι καθώς οι ορμόνες σας επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα, η τριχόπτωση θα σταματήσει και τα μαλλιά θα γίνουν όπως πρώτα.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.