Τριχοτιλλομανία

Η μαρτυρία ενός πάσχοντα από τριχοτιλλομανία περιγράφει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε, τραβώντας ο ίδιος τα μαλλιά του κατά την διάρκεια των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει δυο αποψιλωμένα κενά στην κορυφή του κεφαλιού, τα οποία προσπαθούσε να καλύψει. Αργότερα για να μην βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, άρχισε να τραβάει τις τρίχες πίσω από το αυτί και από την βάση του κεφαλιού, που τα κενά δεν είναι ορατά.

Αν το τράβηγμα συνεχιστεί για πολλά χρόνια, υπάρχει κίνδυνος να γίνει μόνιμη ζημιά στους θύλακες, να μην ξαναμεγαλώσουν τα μαλλιά και να εμφανιστούν κενά σημεία. Οι πάσχοντες από τριχοτιλλομανία, συνήθως, το αντιμετωπίζουν σαν μια κακιά συνήθεια και δεν συνειδητοποιούν την βλάβη που προκαλούν.

 

Οι πάσχοντες από τριχοτιλλομανία που εντοπίζουν κενά σημεία ή εμφανή τριχόπτωση, πρέπει να επισκεφθούν έναν ειδικό γιατρό για να επιβεβαιωθεί η τριχοτιλλομανία και να συζητήσουν τις επιλογές της θεραπείας. Η διάγνωση περιλαμβάνει ανάλυση της μορφής της τριχόπτωσης και μερικές φορές και βιοψία του τριχωτού, η οποία μπορεί να φανερώσει πολλά στοιχεία για την τριχόπτωση.

 

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό παλεύετε με την τριχοτιλλομανία, μπορείτε να βρείτε βοήθεια και υποστήριξη από έναν ψυχολόγο ή από έναν γιατρό ή, ακόμη, και από τους δυο. Έτσι θα ξαναβρείτε την αυτοπεποίθησή σας και θα αντιμετωπίσετε την παρόρμηση.

 

 

Πηγή: www.wimpoleclinic.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δερματολογικό Ιατρείο MySkin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.